Kjøp brukt mobil

Få hjelp

Derfor kan du trygt kjøpe en brukt mobiltelefon

Trenger du ny mobil? Du trenger ikke kjøpe en som er splitter ny: Hos oss kan du kjøpe brukte mobiler som er grundig testet og som har 2 års garanti. Helt trygt, bra for miljøet og bra for lommeboken.

I vår markedsplass kan du kjøpe brukte mobiler direkte fra ulike leverandører/selgere, og en av disse er Teleoutlet. De selger mobiltelefoner som har blitt kjøpt helt nye fra utsalgssteder i Norge, men som av ulike grunner har blitt levert inn igjen. Disse gjennomgår grundig testing, og hvis de godkjennes dukker de opp hos oss til en mye rimeligere penge. 

Har du en spesiell preferanse på hvilken type mobil du vil ha? Velg mellom brukt iphone, brukt Huawei og brukt Samsung. I tiden fremover vil det dukke opp stadig nye produsenter og modeller.

Om førpris/referansepris som er oppgitt på brukte mobiltelefoner
Før-prisen, som er oppgitt på de brukte mobiltelefonene, er en referansepris og gir grunnlaget for den oppgitte prosentmessige besparelsen. Den viser hvor mye man sparer ved å kjøpe den gitte modellen fremfor å kjøpe en ny telefon til produsentens anbefalte salgspris. 

Du har de samme rettighetene som ved kjøp av en ny mobil

For deg som er kunde er det akkurat like trygt å kjøpe en brukt mobil som det er å kjøpe en ny. Angrerettloven og Forbrukerkjøpsloven gjelder i akkurat samme grad, og du som forbruker har de samme rettighetene som hvis du skulle kjøpt en ubrukt telefon. Alle mobiltelefoner gjennomgår en grundig kvalitetskontroll, både teknisk og utseendemessig, og må godkjennes før de kan selges videre.

Dette testes før en brukt mobil selges videre

Hva kan du forvente har blitt testet før en brukt mobiltelefon dukker opp hos oss?

  • Av-og på-knapp
  • Mobilens knapper og berøringsskjerm
  • Nettverk og WiFi-tilkobling
  • Kamera (front og bak)

I tillegg har det blitt sjekket at

  • telefonen er nullstilt og alt innhold er slettet
  • telefonen ikke er sperret til operatør
  • telefonen ikke har betydelige skader (sprekker, bulker, store riper)
  • fuktindikatorene ikke har utslag (ingen væskeskader)

Ulike rangeringer viser til ulik grad av slitasje

Ikke alle mobiler er like mye brukt, og vi opererer derfor med en rangering som viser til hvor mye slitasje du kan forvente å finne på mobilen.

Som ny
"Som ny" betyr at telefonen er helt ny, men at forseglingen har vært brutt. Den har blitt returnert fra en av de norske mobiloperatørene, som oftest fordi kunden har benyttet seg av angreretten. Leveres komplett i originalemballasje.

Grade A+
Telefonene fremstår som nye og har ny skjerm, bakside og batteri. Alle Grade A+-telefoner selges uten salgspakke, lader og øreplugger.

Grade A
Telefonene er svært pent brukt og har helt ny skjerm. Alle Grade A-telefoner selges uten salgspakke, lader og øreplugger.

Grade B
Telefonene er meget pent brukt og innehar normal slitasje. De kan derimot inneha noen riper på display/bakdeksel som kun kan sees tett på. Alle Grade B-telefoner selges uten salgspakke, lader og øreplugger.

Grade C
Telefonene har ytre skader, større riper/skraper og kan ha mindre bulker. Dette er kun kosmetisk og har ingen betydning for funksjonaliteten. Alle Grade C-telefoner selges uten salgspakke, lader og øreplugger.

Å kjøpe brukt mobil er bra for miljøet

Vi burde alle bruke mobiltelefonene våre så lenge som mulig. Ifølge TEK.no er det slik at hvis alle i Europa har mobilen sin ett år lenger, kan vi samlet spare CO₂-utslipp tilsvarende det én million fossile biler slipper ut i året: omtrent to millioner tonn CO₂. Og når du først trenger en ny mobiltelefon, er det mye bedre å kjøpe en som er brukt enn en som er splitter ny. På denne måten gir du lengre levetid til en mobiltelefon som allerede er produsert, og du demper etterspørselen etter splitter nye mobiltelefoner. En brukt mobil er et trygt, enkelt og grønt valg.

Kilder:

Tek.no

Teleoutlet.no