Elbillader ferdig montert

Få hjelp

Stadig flere skaffer seg elbil og plug-in hybrid. Da melder gjerne behovet seg for muligheten til å lade hjemme. Med en ferdig montert elbillader er du sikret trygg og effektiv lading av bilen din.


Trygg og effektiv hjemmelading

En ferdig montert elbillader går under flere navn: hjemmelader, ladeboks, ladestasjon og vegglader er bare noen av dem. Kort fortalt er det en fastmontert og spesialtilpasset lader for elbiler og plug-in hybrid, og den kan monteres både hjemme og på hytta.  

Lader du bilen din hjemme, bør du investere i en hjemmelader. Det er hurtigere og langt tryggere enn lading i vanlig stikkontakt. Ladeboksen tilpasses el-anlegget i boligen din, og den får en dedikert kurs og jordfeilbeskyttelse. Den stopper også strømtilførselen til bilen din straks den er ferdigladet. Hjemmeladeren passer til de fleste elbiler og plug-in hybrid. Det er altså en trygg investering som kan brukes i mange år, selv om du bytter bil.

Det er viktig at hjemmeladeren blir installert riktig, og det stilles krav til at ladestasjonen må installeres av en elektriker. Denne jobben har du ikke lov til å gjøre selv. Derfor monterer vi ladeboksen for deg hvis du kjøper den gjennom Fjordkraft Markedsplass – uten at det koster noe ekstra.


Slik går du frem for å få en ferdig montert elbillader

  1. Velg hvilken hjemmelader du ønsker på Fjordkraft Markedsplass.
  2. Elektrikeren vår kontakter deg innen tre dager for å avtale tidspunkt for installasjon.
  3. Din hjemmelader installeres som avtalt.


Installasjonen inkluderer:

  • Ny dedikert kurs med inntil 10 meter installasjonskabel fra sikringsskapet
  • Totalt 50 km kjøring tur/retur
  • Ett oppmøte og inntil totalt tre timer elektrikerarbeid
  • Dokumentasjon og idriftsettelse
  • Frakt av utstyr

Eventuelt tilleggsarbeid utover standardpakken avtales og faktureres direkte mellom deg og elektriker.


Hva koster en ferdig montert hjemmelader?

Du får kjøpt ferdig monterte hjemmeladere fra Fjordkraft Markedsplass i flere prisklasser, avhengig av hvilken modell du velger. De vanlige laderne koster fra 13 990 til 19 990 kroner. Om du derimot har behov for å lade to elbiler samtidig, er prisen mellom 29 990 og 36 570 kroner.

Siden du ikke har lov til å montere elbilladeren selv, anbefaler vi at du sjekker om montering er inkludert når du sammenligner priser. Hvis den ikke er det, vil det sannsynligvis koste deg 5 000 til 7 000 kroner ekstra.

Elbillader til sameie og borettslag

Dersom du bor i et sameie eller borettslag, kan ikke styret nekte deg ladeplass hvis du har en elbil. Da skal det i så fall foreligge en saklig grunn. Flere og flere styrer tar imidlertid heller avgjørelsen om å investere i elbillading, og installerer elbilladere i garasjeanlegg.

Om det mangler ladestasjon der du bor kan det være lurt å sjekke med styreleder om hvordan du kan gå frem. Vi tilbyr en komplett og fremtidsrettet løsning for lading i borettslag og sameier. Snakk gjerne med oss om hvordan du kan få enkel lading av elbil der du bor.