Beste varmepumpe

Få hjelp

Slik velger du beste varmepumpe for ditt hjem

Mange av oss vurderer å gå til anskaffelse av varmepumpe, og kanskje like mange vurderer å bytte ut en eldre varmepumpe som de allerede har i hus. Men hvordan vet du hvilken varmepumpe som er den beste?

Det er mange ting å ta stilling til når man skal velge varmepumpe. Her er noen viktige punkter å ha i bakhodet mens du vurderer produsenter og modeller opp mot hverandre, slik at du kan være trygg på at du gjør riktig valg.

Velg beste varmepumpe for strømsparing

Den viktigste grunnen til å skaffe varmepumpe er at man vil spare strøm, så her er det viktig å se på varmepumpens årsvarmefaktor, energiklasse og varmeeffekt. Dette må også ses i sammenheng med hvor stort boligareal du ønsker varmet opp og hvor godt boligen din er isolert.

Her kan du lese mer om hvordan man sparer strøm med en varmepumpe.

Ikke glem lydnivået

Varmepumper er ofte plassert i sentrale deler av hjemmet, og da er det viktig at støynivået ikke oppleves som sjenerende. Heldigvis er moderne varmepumper svært stillegående, både i den indre og den ytre delen. Det er likevel forskjeller mellom produsenter og modeller, så her kan det være greit å orientere seg rundt hva som finnes der ute.

Ønsker du WiFi og app?

Noen av oss er smarthjem-entusiaster og ønsker å kunne styre alt via en app på mobilen, mens andre er fornøyde med å kunne styre varmepumpen med fjernkontroll. Om du er en av dem som ønsker å kunne bruke en app til å justere temperatur, aircondition og viftenivå bør du se etter WiFi-kompatible varmepumper.

Trenger du aircondition?

Bor du et sted i landet der det er varmt om sommeren? Da kan den beste varmepumpen for deg være en modell med mulighet for aircondition, slik at varmepumpen kan kjøle ned huset ditt i sommermånedene. På denne måten blir innetemperaturen mer behagelig på de varmeste dagene.

Må varmepumpen være pen?

Sist men ikke minst - er du opptatt av at varmepumpen skal være pen å se på? For noen er dette svært viktig, mens for andre havner det nederst på listen over prioriteringer. Du trenger på ingen måte å velge mellom utseende og funksjonalitet – du kan fint si “ja takk, begge deler”.

Noen siste tips på veien: sørg alltid for at du velger en varmepumpe som er testet på et nordisk klima. Og hvis du er usikker på hvilken varmepumpe som er den beste for deg, er det bedre å velge en litt mer avansert modell enn en som er av den enklere varianten. Husk at dette er en langsiktig investering, og at gjennomsnittlig levetid på en varmepumpe er 12-15 år.