Varmepumpe med aircondition

Få hjelp

Visste du at du kan bruke en varmepumpe til kjøling? Frister det med et svalt soverom, selv på de varmeste sommerdagene? Når det er varmt ute, kan en varmepumpe brukes som aircondition, og du vil få en mer behagelig temperatur, uten å måtte åpne vinduer og få gjennomtrekk. En varmepumpe med aircondition sikrer deg med andre ord perfekt romtemperatur – uansett om det er sommer eller vinter.

Hvordan fungerer en varmepumpe med aircondition?

Alle varmepumpene vi tilbyr på Fjordkraft Markedsplass, er luft-til-luft-varmepumper, og kan brukes til å gi varme om vinteren og kjøling om sommeren. Kort fortalt henter en slik varmepumpe energi fra uteluften og omdanner den til varm luft eller kulde. Når du skal kjøle ned boligen produseres det ikke kulde, men varmen blir absorbert. Det vil si at varmen hentes fra luften inne og flyttes ut.

Luft-til-luft-varmepumper består i hovedsak av to deler. Én innendørs og én utendørs. Disse er koblet sammen med et rør, en elektrisk kabel og en kondensslange. Alt dette skjules i kanaler, så du kan være trygg på at boligen din fortsatt kommer til å se like fin ut etter du har fått varmepumpen i hus. Det er lovpålagt at varmepumper kun kan installeres av godkjente installatører med de nødvendige sertifikater. Alle varmepumpene fra Fjordkraft Markedsplass har montering inkludert i prisen.


Bedre inneklima med stillegående varmepumpe 

Det er ikke bare romtemperaturen som blir bedre med en luft-til-luft-varmepumpe. Den kan også rense luften og filtrerer vekk støv og partikler. Du får altså et bedre inneklima enn hvis du fyrer med ved eller bruker elektriske ovner.

Er du avhengig av å åpne vinduer for gjennomtrekk på varme sommerdager? En stillegående varmepumpe med aircondition kan for mange være et bedre alternativ - spesielt hvis du bor midt i en by eller sliter med pollenallergi. Har du vinduene lukket trenger du ikke å bekymre deg for at pollen og støv fra bilvei skal komme inn i boligen din. Som en ekstra bonus slipper du også å få besøk av plagsomme insekter.


Er det dyrt å bruke varmepumpen til kjøling?

Vanligvis brukes det lite energi for å kjøle ned boligen. En av grunnene til det er at airconditionen gjerne brukes på varme sommerdager, og lite resten av året. Dessuten er forskjellen på inne- og utetemperaturen mindre på sommeren enn på vinteren. Derfor er luft-til-luft-varmepumper energieffektive. Det koster altså ikke skjorten å kjøle ned boligen din.