Alarmsystem

Få hjelp

En hånd holder trygt rundt et lite hus. Foto

Vurderer du å skaffe deg et alarmsystem, men lurer på hvilket du skal velge til din bolig? Slapp av – vi hjelper deg. Her gir vi deg svaret på hva et fullverdig alarmsystem består av, hvilke produkter du trenger og hvordan du setter det sammen.

Et fullverdig alarmsystem - hvilke produkter trenger du?

Alle hjem har forskjellige behov, og det er mange faktorer som spiller inn når du skal velge alarmsystem. For eksempel har størrelsen på boligen, antall ytterdører og hvor mange vinduer du har en betydning. Men det aller viktigste er at du finner et alarmsystem du forstår og føler deg trygg på.  

Et fullverdig alarmsystem består gjerne av:

  • Hjemmesentral som kobler alle enhetene og sensorene sammen.
  • Trådløst tastatur for å skru av og på alarmen.
  • Innendørs overvåkningskamera som gjerne plasseres i nærheten av inngangspartiet eller i rom hvor du har mange verdisaker.
  • Magnetkontakter som utløser alarmen hvis noen prøver å bryte seg inn gjennom ytterdører eller vinduer.
  • Røykdetektor for å raskt oppdage brann og røykutvikling.
  • Alarmskilt som settes opp sentrale plasser på ytterveggen.

På Markedsplassen kan du sjekke ut hvilke smarte alarmsystemer som passer for deg.

Hvordan setter du sammen et alarmsystem?

Hvordan du setter sammen et alarmsystem avhenger av hvor godt du ønsker å sikre boligen og hvordan du skal overvåke den.

En enkel boligalarm kan bestå av magnetkontakter og et veggpanel med tastatur. Da blir du varslet hvis noen åpner dører eller vinduer når innbruddsalarmen er påslått. Dette oppsettet passer bra hvis du bor i en mindre enebolig eller rekkehus.

Hvis du ønsker et alarmsystem med full sikring, kan du sette sammen et system med magnetkontakter, veggpanel med tastatur, overvåkningskamera og røykdetektorer. Røykvarslere er den billigste livsforsikringen du kan ha, og med boligalarm og tilbehør legger du til rette for god innbruddssikring av boligen. Dette systemet passer til alle boliger – uansett om det er leilighet, rekkehus eller enebolig.  

Alarmsystemene du får kjøpt på Markedsplassen er enkle å montere. Alle produktene kommer med gode bruksanvisninger, så du setter det opp helt selv.