Smarthusløsninger

Få hjelp

Smarthusløsninger er i vinden som aldri før

Men hva er dette egentlig og hva skal til for å komme i gang med de smarte løsningene?

Smarthus – et samlebegrep

Ordet smarthus er et samlebegrep for styringssystemer med mer eller mindre automatiserte og smarte funksjoner som skal bidra til enkel betjening, bedre komfort, lavere energiforbruk, og et høyere sikkerhetsnivå i hjemmet eller i en bygning. Mange av løsningene er ikke i seg selv smarte, men koblet sammen via internett og programmert slik vi ønsker, kan de gjøre det vi ber dem om.

I praksis betyr dette at vi ved hjelp av smarthusløsninger har mange muligheter for å få automatisert funksjoner i hjemmet, slik at det passer eget behov og økonomi. Smarte dingser kan programmeres til å følge forhåndsinnstilte tidspunkt, triggere og sensorer, eller styres direkte fra en app. Slik kan vi kontrollere alt fra lys, innetemperatur, lading av elbil, åpning og lukking av persienner, at kaffemaskinen skrur seg på om morgenen. Åpning og lukking av garasjeport og ytterdør, aktivering av alarmsystem, kommunikasjon via internett og telefon, kamera, lyd og bilde i boligen.

Hvordan komme i gang med smarthusløsninger

Man trenger ikke nødvendigvis starte med det mest avanserte og kostbare for å komme i gang. Ønsker du å starte med varmestyring kan du kjøpe en smart-kontakt til panelovnens støpsel, eller Sensibo Sky, en liten boks som gjør varmepumpen styrbar via en app. Ønsker du mer avanserte funksjoner kan du kjøpe en hub som du kan koble flere smarte dingser opp mot, for å styre dem derfra.

Se flere smarthusprodukter på Fjordkraft Markedsplass