Varmestyring

Få hjelp

Slik kommer du i gang med varmestyring

Varmestyring på mobilen har utviklet seg mye de siste årene. Du trenger ikke lenger et avansert varmestyringssystem for å spare strøm. For hver smarte dings du kjøper, kan du enkelt gjøre oppvarmingen i boligen litt enklere ved hjelp av en app.

Det kan være penger å spare på å forbedre varmestyringen hjemme. De fleste av oss bruker over halvparten av strømutgiftene på oppvarming - så litt smartere varmestyring kan få positiv innvirkning på lommeboken, særlig om vinteren.

Varmestyring for alle typer oppvarming

De fleste typer elektriske varmekilder kan i dag kjøpes med mulighet for digital varmestyring. Enten du bruker panelovn, varmepumpe eller gulvovn, finnes det gode og rimelige løsninger for å gjøre oppvarmingen smartere.

Det er vanlig at de største produsentene har egne varmestyringssystemer for sine produkter, slik at du som forbruker kan følge med på og styre oppvarmingen din gjennom deres app. Mange deler også løsningene sine med andre - og vi vil at det skal komme deg som kunde til gode. Derfor har vi i Fjordkraft valgt å koble oss opp mot flere kjente leverandører, slik at du som kunde kan følge med på og styre hjemmet ditt gjennom Fjordkraft-appen.

Du kan også styre varmen på eldre apparater

Har du en panelovn eller en varmepumpe som er noen år gammel, betyr ikke det at varmestyring er umulig å få til. Det finnes flere produkter som er kompatible med gamle modeller, som smart plugs (skjøtekontakter) du kan feste i stikkontakten for enkel styring av panelovnen din.

Smart termostat tilpasser oppvarmingen din

Ved hjelp av en smart termostat kan du stille temperaturen i hjemmet etter hverdagen din. Du kan enkelt koble de smarte apparatene dine til en termostat via Wifi - slik at du kan tidsstyre oppvarmingen i boligen. Dermed kan du for eksempel ha lavere temperatur om natten eller når du er på jobb enn når du er hjemme om kvelden. På den måten brukes det mindre strøm på oppvarming i hjemmet, uten at det går ut over komforten.

Tenk smart når du kjøper nytt

Det er ikke nødvendig å oppgradere hele hjemmet for å få en bedre varmestyring. Men når du skal bytte ut elektriske apparater, kan det være verdt å sjekke opp i hvilke alternativer som finnes for smart styring av produktet du skal kjøpe. Ofte kan det lønne seg i lengden å velge løsninger som gir deg mulighet for å tilpasse og styre strømforbruket.

Vurderer du å bytte ut noen elektriske dingser? I vår markedsplass finner du smarte produkter for hele hjemmet, som du kan få levert og montert fra et utvalg norske forhandlere.