Mobiltelefoner

Få hjelp

Finn din neste mobiltelefon i vårt utvalg smarttelefoner! Hvilken mobil som passer best til deg, avhenger av hvilke egenskaper du ønsker at den skal ha. Er det viktigst med stor skjerm, mye lagringsplass, godt kamera eller at den er enkel å bruke? Ta deg god tid når du kikker på mobiltelefoner, så er du sikker på at du gjør det beste valget!  

Om førpris/referansepris som er oppgitt på brukte mobiltelefoner
Før-prisen en referansepris (prisen som er strøket ut på produktene). Den gir grunnlaget for oppgitt prosentmessig besparelse og viser hvor mye man sparer ved å kjøpe den gitte modellen fremfor å kjøpe en telefon til anbefalt salgspris. Den anbefalte salgspris er hentet direkte fra produsenten.

Finn den beste mobiltelefonen for deg

Det finnes flust av mobiltelefoner på markedet i dag, og det kommer stadig nye modeller. Noen er opptatt av å alltid ha det nyeste nye og går til innkjøp av ny telefon så snart det er lansert en ny modell av Android eller iPhone. Andre velger å legge litt mer tid i å finne en ny mobil. Men hva bør du tenke på når du skal kjøpe ny telefon, og hvordan finner du den riktige modellen for deg? Nedenfor gir vi deg noen tips til hvordan du kan gjøre et godt kjøp.


Hva bør man ta stilling til ved kjøp av ny mobiltelefon?

Før du kjøper deg ny smarttelefon, bør du ta stilling til hva du skal bruke den til. Er det avgjørende for deg at telefonen tar gode bilder med et godt kamera, eller er det viktigere at den har en stor skjerm slik at du kan spille spill og se film? Er du opptatt av pris, eller er du kanskje en uheldig type som har behov for at mobiltelefonen tåler å falle i bakken eller få litt vann på seg? Eller har du rett og slett bare behov for en mobil som i hovedsak fungerer som telefon?


Uansett hva dine preferanser er, så finnes det mange ulike modeller av mobiltelefoner, så du kan være sikker på at du kan finne noe som passer deg.


Skal du ha mobil med liten eller stor skjerm?

Mobilenes skjermstørrelse har vokst de siste årene, og sammenlignet med for noen tiår siden har det blitt vanlig med ganske store mobiltelefoner. Det finnes likevel fortsatt flere ulike skjermstørrelser å velge mellom, og hva som er best avhenger av dine preferanser.


Stor skjerm: Hvis du bruker mobilen aktivt til annet enn bare ringing, som for eksempel til jobb eller til å spille spill og se filmer, kan det være du vil trives best med en mobiltelefon med stor skjerm. Større skjerm kan også passe ypperlig på mobiltelefoner til eldre, fordi det her er større plass til å forstørre skriftstørrelsen, eller som mobiltelefon for barn som i hovedsak bruker mobiltelefonen til å spille.


Liten skjerm: Mindre skjerm betyr mindre mobiltelefon, som kan være mer praktisk. Disse får gjerne plass i bukselommen, og er ofte også billigere enn mobiler med stor skjerm.

Er det viktig å ha den beste kameramobilen?

Utviklingen på mobilkamerafronten skjer fort, og det er ikke mange av oss som fortsatt benytter kompaktkamera når vi allerede har en telefon med et vel så godt kamera i lomma. Mobiltelefonen blir imidlertid dyrere jo bedre kameraet er, og her kan det være store prisforskjeller. En god kameramobil kan blant annet fange detaljer i mørke omgivelser, gjengi fine farger og prosesserer data raskt. Bildeoppløsningen er imidlertid god på de aller fleste mobiltelefoner, så du trenger ikke gå til innkjøp av den dyreste telefonen for å ta fine bilder.


Trenger du en mobil med god lagringsplass?

En telefon med liten lagringsplass fyller seg opp raskt, og da blir telefonen gjerne fryktelig treg. Derfor bør du tenke at jo mer lagringsplass, jo bedre.

Du bør likevel tenke over forbruket ditt. Det er ikke sikkert du trenger mobilen med aller mest lagringsplass hvis du for eksempel hovedsakelig skal bruke den som telefon og til å ta et fåtall bilder med – jo mer lagringsplass, jo dyrere blir også mobilen. Men bruker du for eksempel ofte smartphone som kamera eller til å laste ned store spillelister eller mange filmer, er mye lagringsplass kanskje ekstra viktig.


Pris på mobiltelefon

Hva en mobiltelefon koster, avgjøres i hovedsak av utstyrsnivået. For eksempel vil en stor skjerm, god lagringsplass og bra kamera være med på å dra opp prisen. Det finnes imidlertid muligheter for å få en god telefon til en lav pris, og du får ofte også en rimeligere mobiltelefon hvis du kjøper en med abonnement.


Tilbehør til mobil

En mobiltelefon er ikke komplett uten tilbehør. En skjermbeskytter og et mobilcover er kanskje den billigste forsikringen du kan ha på mobilen din, og du bør skaffe deg dette med en gang telefonen er ny. En ekstra lader er alltid greit å ha, og AirPods eller andre hodetelefoner er et must hvis du er glad i å høre på musikk eller se filmer på mobilen.

På Markedsplassen finner du et stort utvalg ulike modeller av mobiltelefoner, både iPhone, Samsung, Huawei, Xiaomi og Doro. Vi har også alt tilbehøret du trenger. Tenk over punktene ovenfor, og finn telefonen som passer deg best!