Elbillader

Få hjelp

Lading av elbil kan du enkelt og effektivt gjøre hjemme, enten du bor i leilighet eller enebolig. Alt du trenger er en egen ladestasjon og en kontakt. Valgmulighetene blant hjemmeladere er mange, og enten du ønsker deg hurtiglading, pent design eller mange funksjoner, så kan du finne det du leter etter her på Markedsplassen. 

Produkter: 110 av 10

Bestselgere

  • Koble til Fjordkraft-appen

Zaptec Go — 22 kW — 32A — 230V + 400V 1+3-fase — Type 2 kontakt

Universal ladestasjon som støtter alle strømnett, strømstyrker og alle elbiler.
5.00 (1)
  • kr 7.349,00
Solgt av Elbilgrossisten AS
  • Koble til Fjordkraft-appen
  • Spar 14 %

Easee Charge Lite ladeboks — 11 kW — 32A/1+3-FAS — Type 2 kontakt

Universal ladestasjon som passer alle elbiler
  • kr 6.995,00
  • kr 5.999,00
Solgt av Elbilgrossisten AS

EBG — Type 2 til type 2 ladekabel — 32A/3-fas — 22 kW

Høy kvalitet og lettvektig ladekabel - Velg mellom to lengder
  • Fra: kr 2.390,00
Solgt av Elbilgrossisten AS
  • Fri frakt

Mennekes - Ladekabel til ladestasjon / ladeboks — Type 2 til type 2

Pålitelig ladekabel – Velg mellom to lengder og strømstyrker.
  • Fra: kr 1.999,00
Solgt av Elbilgrossisten AS
  • Pris inkl. installasjon
  • Fri frakt

DEFA Power opptil 22KW, Display - 6M Integrert Type 2 kabel

Smart ladestasjon med integrert ladekabel. Maks 22kW, 32A
  • Fra: kr 14.990,00
Solgt av DEFA AS
  • Fri frakt

eConnect™ | Docking – Type 2

eConnect™ | Docking – Type 2 Oppheng til Mode-3 kabel Oppbevar din Mode 3-ladekabel på en praktisk og sikker måte når den ikke er i
  • kr 490,00
Solgt av DEFA AS

Elbil og elbillader

Populariteten til elbiler og hybridbiler bare fortsetter å øke med årene. I takt med veksten av fokuset på bærekraft og bruk av fornybare energikilder, har elbilen vist seg å være stadig mer funksjonell og brukervennlig, og mange som skal kjøpe seg ny bil i dag velger nettopp enten elbil eller hybrid.

Men, en elbil er jo det navnet tilsier – en bil som går på elektrisitet – og dermed må den lades. Bilen krever naturligvis mer strøm enn mindre elektriske apparater, og dermed er det også et par ekstra ting du må tenke over, som for eksempel: hvor og hvordan skal elbilen lades?

Ladeboks til elbil hjemme

Elbillader, ladeboks, ladestasjon – kjært barn har mange navn. Det finnes ladestasjoner spesifikt for elbiler rundt omkring i landet, men er du eier av en elbil, er det mest praktisk å kunne gjennomføre lading hjemme. Da kan du sette bilen til lading med en gang du ikke bruker den, og deretter konsentrere deg om middagen, favorittserien på TV eller andre ting du liker å gjøre. Hvis du vil kan du også lade elbilen over natten – uten at noen står i “kø” for å kunne lade etter deg.


Hvorfor ha egen ladestasjon til elbil hjemme?

Det finnes mange billadere å velge mellom, men på europeiske elbilmodeller er det elbillader Type 2 som er den mest brukte, og de fleste nyere elbiler benytter denne.

Lading av elbiler er imidlertid ikke nødvendigvis “bare bare”. Mange lurer nemlig på om de kan lade elbilen i vanlig stikkontakt. Det enkle svaret på det er at: ja, det kan du – men, det følger med et “men”. Det er nemlig ikke anbefalt å lade elbilen uten egen lader. Dagens stikkontakter ble ikke laget med tanken om at det en dag skulle komme elbiler, og lading av elbil i vanlig stikkontakt utgjør en større sikkerhetsrisiko og kan være brannfarlig

Bruk av ordentlig elbillader er med andre ord langt sikrere, og ved bruk av en slik er du også sikker på at elbilen blir ladet riktig. For ikke å glemme at mulighetene for hurtiglading blir langt bedre enn ved bruk av vanlig stikkontakt.


Hurtiglading av elbil

Det er ikke alltid du har like god tid til å lade bilen. Er du for eksempel på en lengre biltur, er det fint å kunne lade elbilen raskt slik at du kommer deg til endedestinasjonen din så fort som mulig. Ladestasjoner for hurtiglading finnes flere steder rundt om i Norge. Men i blant har man også behov for å lade elbilen hurtig hjemmefra.

Det er mengden kW som avgjør hvor fort elbilen lades. Ønsker du at bilen din skal lade raskt hjemme, bør du gå til innkjøp av en hjemmelader med for eksempel 22 kW. Husk at dette også avhenger av ditt elektriske anlegg og hva det kan håndtere. Informasjon om hvilket strømnett og spenning du har finner du i sikringsskapet ditt.


Montering av elbillader

Det er viktig at elbilladeren blir installert riktig, og det er påkrevd at elbilladere blir installert av en registrert installasjonsvirksomhet. På markedsplassen er det flere ulike selgere av elbilladere, som tilbyr ulike typer installasjon som velges når man kjøper en lader. Konkret informasjon om installasjonsalternativer og prosess hos den enkelte selger finner du på produktsidene. 


Kan man få elbillader i borettslag og sameie?

Hjemmelading og installasjon av ladeboks til elbil hjemme blir stadig mer vanlig, selv i borettslag og sameier. Styret kan ikke nekte deg ladeplass dersom du har en elbil, med mindre det foreligger en saklig grunn. Flere og flere styrer i sameie og borettslag tar imidlertid heller avgjørelsen om å investere i elbillading, og installerer elbilladere i garasjeanlegg.