Få hjelp

Energikartlegging av bolig

  • Varekode
   10000001482
  • EAN/GTIN
   Inotek321321
 • 0
  • Nyhet!
  99   – Fordelspoeng
  • kr 9.900,00
  Solgt av Inotek AS
  Antall:  

  Med Inotek kan du nå få energikartlegging av hjemmet ditt!


  Ved å analysere alle ytre flater (klimaskjermen) av boligen din, identifiserer Inotek energilekkasjer i klimaskjermen og gir konkrete anbefalinger for å optimalisere energiforbruket ditt.

  Ved hjelp av droneteknologi og avanserte dataanalyser leveres en detaljert energirapport, som gjør det enkelt for deg å forbedre din boligs energieffektivitet og redusere kostnader knyttet til strømforbruk.


  dronepilot-1x1-1_1.jpg?1710923488


  Husk at den grønneste energien er den du ikke bruker 💚


  Vår tjeneste er tilgjengelig i hele Norge, med unntak av Nordland, Troms og Finnmark.

  Standard levering
  (3-5 virkedager)
  Høydepunkter (Les mer)
  • Fremtidig verdiøkning
  • Forebyggende vedlikehold
  • Omfattende rapportering
  • Tids- og kostnadseffektivt
  • Revolusjonerende analyse- og droneteknologi

  Oppdag potensialet og beskytt verdien av din bolig med Inotek

  Velkommen til Inotek – hvor fremtidens boligkartlegging møter dagens behov. Med vår banebrytende analyse- og droneteknologi, tilbyr vi en unik tjeneste som revolusjonerer måten du ser på hjemmet ditt. Besøk oss på Inotek for å utforske mer.

  Hva gjør oss unike?

  Ved å utnytte avansert analyse- og droneteknolog, gir vi en omfattende kartlegging av din eiendom. Vårt team av erfarne teknikere bruker droner for å samle detaljert informasjon som tidligere var uoppnåelig uten omfattende manuell inspeksjon. Resultatet? En fullstendig rapport som avdekker alle feil og mangler ved boligen din.

  Tjenester som beskytter og forbedrer

  • Detaljert feil- og mangelsrapport: Vår rapport gir deg en grundig oversikt over boligens tilstand, og avdekker potensielle problemer før de blir kostbare reparasjoner.
  • Tiltaksforslag: Vi stopper ikke ved å identifisere problemer. Vår rapport inkluderer også anbefalinger om hvilke tiltak som kan og bør gjøres for å sikre at hjemmet ditt ikke bare er trygt, men også øker i verdi over tid.
  • Fremtidig planlegging: Ved å forstå tilstanden til din bolig i dag, kan du ta informerte beslutninger for fremtiden. Enten det er snakk om renovering, vedlikehold eller forbedringer, gir vår tjeneste deg den innsikten du trenger.

  Hvorfor velge Inotek?

  • Tidsbesparende: Glem lange ventetider og forstyrrelser. Våre droner utfører rask og effektiv inspeksjon uten å kompromittere kvaliteten på informasjonen.
  • Nøyaktighet: Med avansert teknologi fanger vi detaljer som er avgjørende for nøyaktig vurdering av boligens tilstand.
  • Skreddersydd service: Vi forstår at hvert hjem er unikt. Våre tjenester er tilpasset for å møte dine spesifikke behov og forventninger.

  En investering i analyse og droneinspeksjon av eiendommen din er å investere i trygghet. Inotek leverer en detaljert oversikt over din boligs nåværende tilstand samt anbefalinger som er med på å beskytte dens verdi over tid.

  Besøk Inotek i dag for å lære mer om hvordan vi kan hjelpe deg med å ta det neste steget mot en tryggere og mer verdifull bolig.

  • Når du som kunde har bestilt en energikartlegging fra Inotek, setter vi i gang prosessen for å sikre en grundig og effektiv service. En av våre kvalifiserte dronepiloter vil bli tildelt oppgaven med å utføre kartleggingen av din eiendom. Du vil motta en varsling på forhånd om når dronepiloten planlegger å ankomme, slik at du er informert om tidspunktet for besøket. Du trenger ikke være tilstede under kartleggingen. 
  • Det er ingen nødvendige forberedelser fra din side; dronepiloten vil ikke trenge tilgang til innsiden av boligen. Det eneste vi ber om, er at dronepiloten får uhindret tilgang til eiendommen fra utsiden. En typisk kartlegging av en enebolig er fullført innen ca. 30 minutter, noe som gjør prosessen både rask og effektiv. For å utføre kartleggingen, er vi avhengig av godt vær. Regn og mye vind er faktorer som gjør at vi må utsette kartleggingen. 
  • Etter at kartleggingen er ferdigstilt, vil vi arbeide med å analysere dataene og utforme en omfattende tilstandsrapport. Vennligst vær oppmerksom på at det kan ta opptil tre måneder fra kartleggingsdagen til du som kunde mottar den endelige tilstandsrapporten. Dette sikrer at vi leverer en rapport av høyeste kvalitet, som gir deg verdifull innsikt i energistatusen til din bolig. 

  Hva er Energi- og tilstandskartlegging?

  Energi- og tilstandskartlegging er en tjeneste som hjelper alle huseiere og leietakere med å identifisere og prioritere avvik i byggets klimaskjerm (vegger, tak, dører, vinduer, etc). Avvikene inkluderer helt konkrete energitap som reduserer byggets energieffektivitet, til problemer med fuktighet kombinert med redusert isoleringskapasitet.

  Hvordan gjennomføres energi- og tilstandskartleggingen?  

  1. Godkjente operatører (dronepiloter) gjennomfører infrarød skanning av bygningsmassen ved å bruke droner med termiske kameraer. Inotek innhenter termogrammer (infrarøde bilder) av byggets klimaskjerm, for å kunne analysere byggets klimaresistens.
  2. En bygningsekspert analyserer bildene og utarbeider en energi- og tilstandsrapport. Rapporten forklarer resultatene fra analysen som blir omtalt som et avvik. For hvert avvik utarbeides det et anbefalt tiltak og en anbefalt prioriteringsgrad (apg). Dersom avviket er et energitap, vil det også bli estimert hva energitapet utgjør i kWh og kg CO²e.
  3. Bygningseksperten sender energi- og tilstandsrapporten som beskriver alle funn og resultater.

  Hvilken verdi har energi- og tilstandsrapporten for deg som kunde?

  Energi- og tilstandsrapporten er et dokument som kunden kan bruke for å gjennomføre konkrete, energibesparende tiltak på boligen. Rapporten beskriver dokumenterbare avvik i byggets klimaskjerm, og forklarer hvordan utbedring av disse kan føre til redusert energiforbruk, lavere klimautslipp og bedre økonomi.

  Hva er fordelen med utvendig termografering?

  Utvendig termografering er langt mer tids- og kostnadseffektivt enn tradisjonell, innvendig termografering. Denne metoden gir en omfattende forståelse av byggets helhetlige tilstand, inkludert boligens klimaresistens og problemer relatert til fuktighet. Utvendig termografering forstyrrer ikke kundens daglige drift eller tidsplan, da den kan utføres utenfor normale arbeidstider og eliminerer behovet for å flytte på møbler for å få fri sikt til områder som skal termograferes.

  Når kan termograferingen gjennomføres?

  Termograferingen kan gjennomføres hele året så lenge det er en temperaturforskjell innvendig og utvendig. Om f.eks. utvendig temperatur på dagtid er lik som innvendig temperatur, kan termograferingen gjennomføres på nattestid hvor det ofte er kaldere.

  Hva er typiske funn i forbindelse med utvendig termografering?

  Typiske funn i forbindelse med utvendig termografering kan være:

  • Varme- eller kuldetap i forbindelse med redusert isolasjonsevne
  • Redusert tetting i konstruksjonens overganger
  • Feil eller mangler som følge av dårlig håndverk
  • Dårlig tetting rundt vinduer, dører, porter og gjennomføringer
  • Redusert motstandsdyktighet i mekaniske elementer i klimaskjermen (f.eks. dører, vinduer og porter)
  • Fukt i konstruksjonen
  • Lekkasjepunkter på tak
  • Defekte solceller eller solcellepaneler
  • Økt temperatur i forbindelse med solcelleinstallasjon (brannfare)

  Er det risikabelt å bruke drone med termiske egenskaper? Nei.

  For å kunne bruke drone i kommersiell sammenheng, i nærheten av tett bebyggelse/industri og befolkede områder, kreves det både godkjenninger og kompetanse. Inotek har godkjent operasjonstillatelse til å operere dronesystemer i spesifikk kategori, og bruker kun erfarne og godkjente operatører. Inotek har svært strenge internrutiner og sjekklister i forbindelse med droneoperasjoner, for å ivareta kundens og publikums trygghet og sikkerhet, i tillegg til gode varslingsrutiner til myndighetene.

  Er kundeinformasjon og innhentet data trygge? Ja.

  Inotek har solide rutiner vedrørende GDPR, datalagring, lagringssystemer og sletterutiner. Inotek har brukt et av Norges fremste advokathus til å utarbeide interndokumentasjon og avtaler, så kundene kan være trygg på at informasjon blir behandlet i henhold til gjeldende lovverk.

  Under "Vedlegg" ligger "Vilkår ved bestilling Inotek".

   • Varekode
    10000001482
   • EAN/GTIN
    Inotek321321